اگر بهدنبال یک راهنمای جامع برای نحوه پرداخت مالیات هستید، این مقاله دقیقا برای شما نوشته شدهاست. بهطور کلی ۵ راه برای پرداخت مالیات وجود دارد که در این نوشته همه این روشها را توضیح میدهیم. پرداخت بهموقع مالیات و آشنایی با روشهای پرداخت قبض مالیات باعث میشود که مشمول جرائم مالیاتی نشوید. پس اگر شما هم از دسته افراد مشمول پرداخت مالیات هستید این نوشته را تا انتها بخوانید. در این مقاله از وبلاگ تخصصی زانا تمامی روشهای رایج پرداخت قبوض مالیاتی را شرح میدهیم. با ما همراه باشید.
نحوه پرداخت مالیات چگونه است؟
طبق ماده ۱ قانون مالیاتهای مستقیم، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی دارای منبع درآمد، باید مالیات پرداخت کنند. آشنایی با شیوههای پرداخت مالیات به افراد مشمول (مودیان مالیاتی) کمک میکند تا قبل از سررسید، برای پرداخت قبض مالیاتی خود اقدام کنند و مشمول جریمههای مالیاتی نشوند. همانطور که در بخش مقدمه هم گفته شد، ۵ روش برای پرداخت قبضهای مالیاتی وجود دارد. پرداخت قبض مالیات با استفاده از شناسه ۳۰ رقمی بانک ملی، پرداخت با استقاده از سامانه واریز قبض مالیات، پرداخت قبض مالیاتی با تلفن بانک، پرداخت از طریق اپلیکیشنهای موبایل بانک و مراجعه حضوری به شعب، روشهای معمول برای پرداخت مالیات هستند. در زیر هر کدام از این روشها به تفصیل شرح داده شدهاند.
پرداخت مالیات با شناسه ۳۰ رقمی از طریق سامانه آنلاین امور مالیاتی
این روش یکی از سادهترین راههای پرداخت مالیات است. افرادی که مشمول پرداخت قبضهای مالیاتی هستند، ابتدا باید اظهارنامه مالیاتی را پرکرده و بعد از مشخص شدن میزان مالیات پرداختی، قبض مربوطه را واریز کنند. برای پرداخت مالیات از طریق شناسه ۳۰ رقمی باید وارد سایت payments.tax.gov.ir شوید. بعد از ورود به سایت باید روی گزینه «شناسه ۳۰ رقمی نسیم» کلیک کنید. در این مرحله باید شناسه ۳۰ رقمی را وارد کنید تا اطلاعات مربوط به قبض شما نشان داده شود. بعد از چک کردن اطلاعات نمایش داده شده و در صورتی که هیچ عدم مغایرتی وجود نداشته باشید، شما میتوانید قبض خود را پرداخت کنید. البته دقت داشته باشید که مودیان مالیاتی باید ابتدا در سامانه مودیان ثبتنام کنند و در تاریخهای مشخصشده از طریق این سایت، اظهارنامههای مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کرده و نسبت به پرداخت مالیات اقدام کنند.
شاید بتوان این روش را امنترین و سریعترین راه برای پرداخت مالیات نامید؛ زیرا با استفاده از پرداخت آنلاین از طریق سامانه مالیاتی نیازی به صرف وقت برای مراجعه حضوری نیست و شما میتوانید در هر ساعتی از شبانهروز و بدون هیچگونه محدودیت مکانی نسبت به پرداخت مالیات خود با شناسه ۳۰ رقمی روی قبض مالیات اقدام کنید.
پرداخت مالیات با استفاده از عابر بانک ملی (ATM)
پرداخت مالیات از طریق دستگاههای خودپرداز بانک ملی یکی دیگر از روشها برای واریز قبض مالیات است. برای پرداخت با این روش شما باید به یکی از شعبههای بانک ملی مراجعه کرده و با قرار دادن کارت بانکی خود در دستگاه خودپرداز، از میان گزینهها، «پرداخت قبوض و دیگر پرداختها» و در مرحله بعد «پرداخت وجوه دولتی» را انتخاب کنید. در این مرحله باید «پرداخت با شناسه واریز» را انتخاب کرده و بعد با وارد کردن شناسه ۳۰ رقمی، پرداخت مالیات را انجام دهید.
پرداخت مالیات با مراجعه حضوری به شعب اداره مالیات (پرداخت قبض مالیات با بارکد)
پرداخت مالیات با استفاده از بارکد روی قبض مالیاتی، روشی دیگر برای واریز این قبوض است. در قسمتهای قبل با پرداخت قبضها از طریق شناسه ۳۰ رقمی آشنا شدید. روی قبوض مالیاتی علاوه بر این شناسه، بارکدی نیز همراه با شناسه ۴۲ رقمی موجود است که میتوانید با استفاده از آن برای پرداخت مالیات اقدام کنید. البته برای پرداخت از این روش شما به عنوان مودی مالیاتی باید به شعبه مربوط به پرونده مالیاتی خود مراجعه کرده و با استفاده از دستگاه بارکدخوان موجود در آن شعبه، پرداخت مالیات خود را انجام دهید. البته اگر جزء کارفرمایانی هستید که باید لیست مالیات حقوق را ارسال کنید، برای این کار باید در سامانه مودیان (tax.gov.ir) ثبتنام کنید و بعد از دسترسی به سامانه به راحتی میتوانید برای ارسال لیست مالیات حقوق خود از طریق صفحه salary.tax.gov.ir اقدام کنید.
این روش برای افرادی که بنا به هردلایلی قادر به پرداخت آنلاین نیستند، روشی سنتی و مفید است. البته هنگام مراجعه به شعب، باید مدارک شناسایی معتبر ، شماره ملی خود و همچنین شماره اظهارنامه مالیاتی را برای پر کردن فرم پرداخت مالیات همراه داشته باشید.
پرداخت مالیات با استفاده از اپلیکیشنهای موبایل بانک
یکی از روشهای نسبتا جدید برای پرداخت مالیات، استفاده از اپلیکیشنهای موبایل بانک است. این روش بهدلیل تسهیل انجام امور مالی، این روزها روشی محبوب و پرکاربرد در میان افراد است. اپلیکیشن مربوط به سازمان مالیاتی کشور با نام «مالیات من»، اپلیکیشنهای بانکهایی مانند سپه، ملت، تجارت و پاسارگاد نمونههایی از این اپهای موبایل بانک هستند که میتوانید بهراحتی و بهصورت امن از آنها برای پرداخت مالیات خود استفاده کنید. نکته حائز اهمیت این است که نرمافزار حقوق و دستمزد به این اپها متصل است و در نتیجه اطلاعات دقیق و آپدیتشدهای را در مورد میزان مالیات شما و دیگر جزئیات آن نمایش میدهد و روند پرداخت قبوض مالیاتی را بسیار ساده میکند.
پرداخت مالیات با تلفن بانک
یکی از راههای سنتی اما کاربردی برای آن دسته افرادی که به اینترنت دسترسی ندارند، پرداخت مالیات از طریق تلفن بانک است. مزیت این روش علاوهبر عدم نیاز به اینترنت این است که میتوانید در هر ساعتی از شبانهروز برای پرداخت قبضهای مالیات خود از طریق تلفنبانک اقدام کنید. طرز کار پرداخت مالیات با تلفن بانک به این صورت است که شما باید شماره تلفن معینشده را شمارهگیری کرده و سپس با دنبال کردن دستورالعمل صوتی، پرداخت قبض خود را با کد مالیاتی یا از طریق شماره قبض انجام دهید. البته در این روش باید دقت داشته باشید که اطلاعات را بهدرستی وارد کنید.
نتیجهگیری
در نوشته بالا با نحوه پرداخت مالیات و ۵ روش اصلی پرداخت مالیات آشنا شدید. همانطور که مشاهده کردید پرداخت از طریق سامانه آنلاین امور مالیاتی، پرداخت قبض مالیات از طریق دستگاه خودپرداز بانک ملی، پرداخت با تلفن بانک، پرداخت از طریق اپلیکیشنهای موبایل بانک و همچنین مراجعه حضوری به شعب رایجترین راههای پرداخت کردن مالیات توسط افرداد مشمول هستند. امیدواریم از این مطلب کاربردی وبلاگ زانا بهره برده باشید. منتظر شنیدن نظرات و سوالات شما در بخش دیدگاههای این نوشته هستیم.