جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی حقوقی

زمان مطالعه این مقاله: 8 دقیقه

اظهارنامه مالیاتی حقوقی

فهرست مطالب

اظهارنامه مالیاتی حقوقی یکی از انواع اظهارنامه‌های مالیاتی است که مشمولین پرداخت مالیات باید هرساله این اظهارنامه را تهیه و در مهلت مقرر به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. یکی از وظایف کسب‌و‌کارها و اشخاص حقوقی در کشور ما، تدوین و ارسال صحیح، دقیق و به‌موقع اظهارنامه مالیاتی است. هرگونه تاخیر در تنظیم و ارسال یا تحویل ندادن این اظهارنامه موجب محرومیت از بخشودگی‌ها و معافیت‌های مالیاتی و اعمال جریمه‌ای معادل با ۳۰ درصد مالیات، برای مودیان حقوقی می‌شود. در این مقاله از وبلاگ گروه مالی و حسابداری زانا می‌خواهیم درمورد نحوه تدوین و ارسال اظهارنامه مالیاتی حقوقی صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید

اظهارنامه مالیاتی حقوقی

چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی حقوقی را تدوین و ارسال کنند؟

طبق ماده 110 قانون مالیات‌های مستقیم، تمامی کسب‌و‌کارها، شرکت‌ها، سازمان‌ها، موسسات و اشخاص حقوقی مکلف به تدوین و ارسال اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به اسناد، مدارک و دفاتر خود به اداره امور مالیاتی مربوطه هستند. اشخاص حقوقی باید از طریق سایت ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی با آدرس my.tax.gov.ir برای ثبت اظهارنامه مالیاتی حقوقی اقدام کنند. شرط اصلی برخوردار شدن از معافیت‌های مالیاتی، تدوین و ارسال به‌موقع اظهارنامه مالیاتی با صحت کامل و به‌صورت دقیق است. البته لازم به ذکر است که معافیت‌های مالیاتی، مانع از انجام تکالیف مالیاتی مودیان نمی‌شود و تمامی اشخاص حقوقی باید برای برخوردار شدن از نرخ صفر مالیاتی یا دیگر مشوق‌ها، اظهارنامه خود را به‌موقع تدوین و به اداره امور مالیاتی ارسال کنند.

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی حقوقی؛ 31 تیر ماه

یکی از شروط معافیت‌های مالیاتی و جلوگیری از اعمال جریمه برای کسب‌و‌کارها و اشخاص حقوقی، رعایت مهلت ارسال قانونی اظهارنامه مالیاتی حقوقی است. این موضوع اهمیت ویژه‌ای برای ثبت و تکمیل اظهارنامه مالیاتی، ارسال لیست بیمه و دیگر امور مربوط به بیزینس‌ها دارد. اشخاص حقوقی برای تدوین و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود تا ۴ ماه بعد از پایان سال مالی فرصت دارند. برای مثال اگر پایان سال مالی یک شرکت یا شخص حقوقی، اسفند ۱۴۰۳ بوده است، این شرکت موظف است که حداکثر تا ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۳ اظهارنامه مالیاتی حقوقی خود را تدوین و ارسال کند.

اظهارنامه اشخاص حقوقی

مدارک مورد نیاز برای تدوین اظهارنامه مالیاتی حقوقی

همان‌طور که می‌دانید تدوین و ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی به‌صورت آنلاین و از طریق درگاه سازمان امور مالیاتی انجام می‌شود. پیش از شروع فرایند ثبت اظهارنامه در سایت ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی، باید مدارک زیر را آماده کنید تا فرایند ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی حقوقی شما با سرعت و دقت بالاتری انجام شود:

  • مدارک شرکت (مانند اساسنامه و موضوع فعالیت شرکت)
  • اطلاعات مرتبط با مجوز فعالیت و کارت بازرگانی شرکت
  • مدارک شناسایی افراد دارای حق امضا در شرکت
  • ترازنامه
  • صورت سود و زیان
  • مانده سود و زیان دوره قبل و گردش حساب تعدیل سنوات
  • گردش حساب مواد اولیه، کالاهای تولید‌شده، مبلغ ریالی کالاهای بازرگانی و سایر کالاها
  • میزان درآمد و فروش داخلی و خارجی
  • اطلاعات حساب‌های فروش سال قبل و میزان افزایش در سال جاری

نکته: شرکت‌های تولیدی و بازرگانی باید صورت‌بهای تمام‌شده کالاهای تولیدشده و فروش‌رفته را ثبت کنند.

نکته: شرکت‌های پیمانکاری موظف هستند که صورت تمام قراردادها، درآمدها و هزینه‌های پیمانکاری و بهای تمام‌شده هر پروژه را به‌طور دقیق ثبت کنند.

برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی حقوقی، لازم است که مدارک مربوط به پرداخت مالیات سال قبل را نیز ثبت کنید؛ این مدارک را می‌توانید از طریق قسمت مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مشاهده کنید. اشخاص حقوقی موظف هستند که مدارک مربوط به محل فعلی کسب‌و‌کار خود را به‌طور دقیق به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. اگر محل فعالیت شرکت یا موسسه شما استیجاری است، باید اطلاعات اجاره‌نامه و دیگر اطلاعات مربوط به محل فعالیت در سایت ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی ثبت شود. اگر ملک محل فعالیت بیزینس شما به شرکت تعلق دارد نیز باید سند مالکیت آن را در سامانه بارگزاری کنید. تمامی کسب‌و‌کارها و اشخاص حقوقی بعد از تهیه این مدارک باید وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی شده و فرایند تدوین و ارسال اظهارنامه مالیاتی حقوقی خود را شروع کنند.

۵ مرحله ثبت اظهارنامه مالیاتی حقوقی

تمام شرکت‌ها و اشخاص حقوقی برای ثبت اظهارنامه مالیاتی حقوقی خود باید ۵ مرحله زیر را در درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی انجام دهند:

مرحله ۱: کلیه اشخاص حقوقی باید ابتدا وارد درگاه ملی سازمان امور مالیاتی شده و با تایپ کردن نام کاربری و رمز عبور خود وارد پرتال مربوطه شوند.

مرحله ۲: در این مرحله اشخاص حقوقی باید از قسمت پرونده‌های مالیاتی، پرونده‌های درآمد را انتخاب کرده و سپس وارد جزئیات پرونده شوند. در مرحله بعدی، نماینده شرکت باید به قسمت اظهارنامه اشخاص حقوقی وارد شود و  روی گزینه «ایجاد اظهارنامه جدید» کلیک کند.

مرحله ۳: در مرحله سوم از فرایند تکمیل اظهارنامه مالیاتی حقوقی، تمامی اطلاعات خواسته‌شده توسط سامانه، باید از طریق نماینده آگاه و متخصص کسب‌و‌کار ثبت و کامل شوند. چنانچه در زمینه صادرات و واردات فعالیت می‌کنید، لازم است که مدارک کالاهای وارد یا صادرشده را از سامانه جامع تجارت ایران دریافت و اطلاعات مربوط به آن را در درگاه ملی خدمات امور مالیاتی به دقت ثبت کنید.

مرحله ۴: بعد از وارد کردن تمامی اطلاعات موردنیاز سامانه در این مرحله از فرایند، مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی به‌طور اتوماتیک و خودکار توسط سامانه محاسبه می‌شود. پس از معین شدن میزان مالیات در این لحظه باید اطلاعات اظهارنامه مالیاتی خود را تایید نهایی کنید.

مرحله ۵: در مرحله آخر و بعد از تایید نهایی اظهارنامه، قبض مالیات شما توسط سامانه صادر می‌شود. برای پرداخت این قبض باید از روش‌هایی که در قبض مالیات به آنها اشاره شده است، اقدام به پرداخت کنید.

اگر ۵ مرحله بالا را به‌درستی و با دقت کامل انجام دهید، میزان مالیات حقوقی شما به‌صورت دقیق محاسبه می‌شود. در واقع ثبت صحیح و دقیق اطلاعات، اصلی‌ترین راهکار پیش‌گیری از پرداخت مالیات‌های سنگین و غیرمنطقی در آینده است.

ویرایش اطلاعات اظهارنامه اشخاص حقوقی

بسیاری از کسب‌و‌کارها و اشخاص حقوقی به‌دلیل وارد کردن اطلاعات مالی نادرست یا نداشتن اطلاعات دقیق از میزان حداقل دستمزد و سایر اطلاعات مالی موردنیاز، با مالیات‌های سنگین و دور از ذهن روبه‌رو می‌شوند. اگر در ثبت اظهارنامه مالیاتی حقوقی خود دچار اشتباه شدید و نیاز به ویرایش اطلاعات دارید، نگران نباشید زیرا درگاه ملی خدمات مالیاتی امکان ویرایش اطلاعات مالی را برای کسب‌و‌کارها و اشخاص حقوقی فراهم کرده است. کلیه اشخاص حقوقی تا نهایت یک ماه بعد از ثبت اظهارنامه مالیاتی می‌توانند برای ویرایش و اصلاح آن از طریق این درگاه اقدام کنند. بنابراین مهلت ویرایش و اصلاح اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۳ تا روز ۳۱ مرداد بوده‌است.

اظهارنامه مالیاتی حقوقی چیست

ثبت دقیق اظهارنامه مالیاتی حقوقی با زانا

در نوشته بالا با فرایند تدوین و ارسال اظهارنامه مالیاتی حقوقی به‌طور کامل آشنا شدید. یکی از اصلی‌ترین نکته‌هایی که در تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی باید به آن توجه کنید، وارد کردن اطلاعات به‌صورت دقیق و درست است. وارد کردن اطلاعات صحیح، از مالیات‌های سنگین برای شما پیش‌گیری به عمل می‌آورد؛ به همین دلیل کسب‌و‌کارها از راهکارهای حرفه‌ای مانند کارشناسان متخصص و سیستم‌ها و نرم‌افزارهای تخصصی حسابداری برای ثبت دقیق اطلاعات مالی کسب‌و‌کار خود استفاده می‌کنند. گروه مالی و حسابداری زانا با کارشناسان و حسابرسان خبره و مجرب آماده است تا فرایند تدوین و ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی شما را با صحت و دقت بالا و در کمترین زمان ممکن با هزینه‌ای معقول و مناسب برای شما انجام دهد. همین حالا برای مشاوره با کارشناسان ما از طریق بخش تماس با ما اقدام کنید و از خدمات مشاوره‌ای رایگان زانا بهره ببرید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. منتظر شنیدن نظرات و دیدگاه‌های شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط